SUMMERSALE !! Schrijf je in juli of augustus in voor een online opleiding of cursus en ontvang 35% korting op de studiekosten! Gebruik kortingscode Zomer35 in de winkelwagen en ga van start!

Voeding & Gedrag Adviseur

Voeding & Gedrag Adviseur

Start deze opleiding vanaf:

399,00

Nederlanders worden steeds zwaarder en vermoeider. Dit zijn ook gelijk de meest voorkomende problemen die mensen bespreken met hun huisarts. Welke rol speelt ons voedingspatroon hierbij? En wat kunnen we doen om zowel overgewicht als het tekort aan dagelijkse energie te verminderen? Je leert het in de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur. Alle benodigde kennis krijg je aangereikt, zowel schriftelijk als in ondersteunende lesvideo’s, tests en tabellen. Zodat je jouw eigen voedingspatroon aan kunt passen én andere mensen kunt adviseren op het gebied van gezonde voeding.

Start deze opleiding vanaf:

399,00

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week bij een studieduur van 3 maanden en is als volgt opgebouwd:

 • lezen lesmateriaal
 • bekijken lesvideo’s
 • uitgebreid toepassen van de opgedane kennis en inzetten van de technieken en instrumenten die je krijgt aangereikt binnen je gezin, met familieleden, vrienden, bekenden, op het werk, etc.
 • maken van de opdrachten na elke module
 • maken van 3 elektronische tussentijdse kennistoetsen.

De studiebelasting bedraagt 4 ECTS.

Opleidingsniveau

Als deelnemer aan de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. Er is daarom minimaal een MBO-3 niveau vooropleiding vereist.

Specifieke voorkennis op een bepaald gebied is niet noodzakelijk.

Over de opleiding Voeding & Gedrag Adviseur

In de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur leer je alle benodigde kennis om mensen te kunnen adviseren op het gebied van gezonde voeding. Deze kennis is afkomstig van de opleiding tot LeefstijlCoach, een erkend beroep gericht op het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl. En de behoefte aan deze kennis is groot want de gemiddelde Nederlander weet onvoldoende wat gezonde voeding inhoudt. En al helemaal niet hoe je het eigen voedingspatroon kunt aanpassen. En dat terwijl een gezonder voedingspatroon één van de belangrijkste factoren is om je gezonder te voelen. Met als uiteindelijk doel om dát te kunnen doen wat je graag wilt doen en overall de kwaliteit van leven vergroot. Voor jezelf en voor iedereen om je heen.

De cijfers liegen er niet om:

 • 52% van de Nederlanders heeft overgewicht (BMI > 25)
 • 14% van de Nederlanders heeft obesitas (BMI > 30) en loopt directe gezondheidsrisico’s
 • steeds meer kinderen (25%) hebben last van overgewicht
 • de kosten voor welvaartsziektes zoals Diabetes II stijgen jaarlijks snel.

Wij weten allemaal dat het veranderen van een voedingspatroon niet eenvoudig is. ‘Voeding = gedrag’, en gedrag veranderen is één van de moeilijkste dingen om te doen voor ons mensen. Wij houden immers graag vast aan gewoontes en vaste patronen, ook als die niet goed voor ons zijn. In deze online opleiding tref je daarom een combinatie aan van gedegen basiskennis op het gebied van voeding (voedingsleer), actuele inzichten over ons voedingsgedrag én aangrijpingspunten om het voedingspatroon te veranderen. Stapje voor stapje en op een zorgvuldige, verantwoorde manier.

De online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur is daarmee een gerichte basisopleiding op HBO niveau met een stevige theoretische basis over voeding en over hoe mensen een gezond voedingspatroon kunnen aanleren.

Hoe gebruik je deze opleiding in de praktijk?

Alles wat je leert en ervaart in de opleiding Voeding & Gedrag Adviseur kan je direct toepassen binnen jouw eigen familie en gezin maar ook binnen jouw huidige werk, vereniging of, als je als professional werkzaam bent, in jouw praktijk. Want gezonde voeding is een onderwerp dat overal speelt. En dat zien we terug bij afgestudeerde deelnemers: ze beïnvloeden hun omgeving op weg naar een gezonder voedingspatroon zodat iedereen in hun omgeving daar baat bij heeft.

Je kunt deze opleiding ook gebruiken als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent als masseur, als schoonheidsspecialist, als sporttrainer, als HR-medewerker, als ARBO medewerker of als facilitair leidinggevende.

Wil je als Voeding & Gedrag Adviseur aan de slag in een eigen praktijk, dan zijn de 3 video’s die je in deze cursus aantreft over het opzetten van een eigen praktijk een belangrijke informatiebron voor je.

Wat maakt deze opleiding extra interessant? Je leert veel over voeding en over voedingsgedrag van anderen én veel over jezelf. Vaak horen we dan ook dat mensen die de opleiding zijn gaan volgen dit ervaren als ‘een cadeau voor zichzelf’!

Inhoud online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur

De opleiding Voeding & Gedrag Adviseur kent de volgende modules:

 • Module 1: inleiding
 • Module 2: intake
 • Module 3: de hulpvraag
 • Module 4: stofwisseling en spijsvertering
 • Module 5: energie
 • Module 6: wat je lichaam nodig heeft aan voeding
 • Module 7: alcohol en roken
 • Module 8: bloedsuikerspiegel
 • Module 9: verschillende soorten honger
 • Module 10: afvallen
 • Module 11: het Voedingshuis, fasering van een gezond eetpatroon
 • Module 12: gezond leven en de ‘schijf van vijf’
 • Module 13: lage graad ontstekingen
 • Module 14: voeding en stress
 • Module 15: hormonen
 • Module 16: superfoods
 • Module 17: succesvol veranderen.

De online opleiding kent een duidelijke structuur en werkwijze: je leest allereerst het schriftelijke lesmateriaal. Daarna bekijk je de ondersteunende lesvideo’s en leer je op deze manier de theorie en de achtergronden die je direct kunt toepassen in de praktijk. Na elke module maak je een opdracht en 3x gedurende de opleiding maak je een multiple choice elektronische toets over de lesstof.

Naast nieuwe ervaringen komen er vast ook vragen boven. Deze kan je tijdens de opleiding in de digitale leeromgeving stellen aan de docent. En vervolgens ga je verder met het leren en in praktijk brengen, net zolang tot je het gevoel hebt dat je de kennis echt kunt toepassen. De studiebegeleiding is drie jaar lang voor jou beschikbaar!

Vragen over deze opleiding? Wij helpen je graag verder.

Gratis proefles

Accreditaties

Studiekosten

Met studiebegeleiding

Kosten voor de online opleiding Voeding & Gedrag Adviseur zijn € 399,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • 3 jaar begeleiding van een docent
 • examenkosten
 • inschrijfkosten
 • Geaccrediteerd diploma van de Holistische Academie.

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Je kunt de studiekosten in 1x betalen of zonder extra kosten in 3 termijnen.

Ik vond het erg leuk, interessant en goed georganiseerd. Zeer heldere informatieverstrekking en soepele communicatie.

Hartelijk dank!

Nathalie

“Deze opleiding heeft mijn kennis vergroot in voeding en het menselijk gedrag naar voeding toe. Veel nuttige informatie waardoor je als persoon z.s.m. bij jezelf wilt beginnen met gezonder en bewuster eten, omdat je kennis maakt met de vele voordelen. Voordat ik de opleiding startte wist ik wat gezond eten was, maar dat het zo een grote impact heeft op het lichaam en op de hormonen in je lichaam wist ik niet.”

Mariëlle

Ik vond het erg leuk, interessant en goed georganiseerd. Zeer heldere informatieverstrekking en soepele communicatie.

Hartelijk dank!

Nathalie

“Deze opleiding heeft mijn kennis vergroot in voeding en het menselijk gedrag naar voeding toe. Veel nuttige informatie waardoor je als persoon z.s.m. bij jezelf wilt beginnen met gezonder en bewuster eten, omdat je kennis maakt met de vele voordelen. Voordat ik de opleiding startte wist ik wat gezond eten was, maar dat het zo een grote impact heeft op het lichaam en op de hormonen in je lichaam wist ik niet.”

Mariëlle

Bekijk ons aanbod