Schrijf je deze maand in voor een opleiding 'met studiebegeleiding' en ontvang 24% korting op de studiekosten! Gebruik kortingscode 'IEDEREEN24%KORTING' in de winkelwagen.

Hormoon Consulent

Hormoon Consulent

Hormonen spelen een rol in elke fase van ons leven. Maar hoe werken hormonen nou precies? Waar komen ze vandaan en wat is de functie er van? Wat zijn de effecten van verstoringen in onze hormoonhuishouding? En wat kan je er aan doen?

In deze online opleiding Hormoon Consulent krijg je antwoord op deze vragen. Samen met een gedegen basis aan kennis op het gebied van het hormoonstelsel, van de hormonale werking per levensfase en van diverse voorbeelden uit de praktijk. Voor iedereen die interesse heeft in dit fascinerende onderwerp en voor alle professionals die hun cliënten willen adviseren en ondersteunen bij hormoon-gerelateerde klachten.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week bij een studieduur van 3 maanden en is als volgt opgebouwd:

 • lezen lesmateriaal
 • bekijken lesvideo’s
 • uitgebreid toepassen van de opgedane kennis en inzetten van de technieken en instrumenten die je krijgt aangereikt binnen je gezin, met familieleden, vrienden, bekenden, op het werk, etc.
 • maken van de opdrachten na een module
 • maken van 3 elektronische tussentijdse kennistoetsen
 • maken van de eindopdracht.

De studiebelasting bedraagt 4 ECTS.

Opleidingsniveau

Als deelnemer aan de online opleiding Hormoon Consulent moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. Er is daarom minimaal een MBO-3 niveau vooropleiding vereist.

Specifieke voorkennis op een bepaald onderwerp is niet vereist.

Over de opleiding Hormoon Consulent

Hormonen zijn belangrijke ‘boodschappers’ in ons menselijk lichaam en zijn onmisbaar voor ons mens-zijn in elke fase van ons leven. Toch hebben veel mensen vooral een negatieve associatie bij het woord ‘hormonen’. Daarbij wordt gedacht aan stemmingswisselingen en andere klachten rond de menstruatie en in de overgangsfase bij vrouwen. Toch is dat beeld onterecht. Het hormoonstelstel is een prachtig en ingewikkeld systeem, dat verantwoordelijk is voor alle processen in ons lichaam waardoor wij in staat zijn te leven. Klachten ontstaan in de meeste gevallen doordat wij niet goed zorgen voor onszelf – en daarmee voor onze hormonen. Op die manier bezien is een klacht een belangrijke lichamelijke indicator die aangeeft dat er ergens moet worden bijgestuurd om weer in balans te kunnen zijn.

In deze opleiding wordt je uitgenodigd om te onderzoeken waarom klachten ontstaan en waar je kunt bijsturen. Dit geeft je de tools in handen om van je klachten af te komen. In de opleiding Hormoon Consulent krijg je een gedegen basisopleiding op het gebied van de hormoonhuishouding en leer je hoe klachten ontstaan, hoe je ze voorkomt en, als ze er toch zijn, wat ervoor nodig is om ze te kwijt te raken.

Hoe gebruik je deze opleiding in de praktijk?

Alles wat je leert en ervaart in de online opleiding Hormoon Consulent kan je direct toepassen op jezelf, binnen jouw eigen familie en gezin en, als je als professional werkzaam bent, ook binnen jouw huidige werk. Want hormonen spelen een centrale rol in ons leven en in ons welbevinden. Het speelt dus altijd en overal. Deze opleiding draagt er aan bij dat wij ons daar bewuster van zijn, zodat we rekening kunnen houden met omstandigheden die een positief effect hebben op onze hormoonhuishouding. Waar uiteindelijk iedereen baat bij heeft!

Je kunt deze opleiding ook gebruiken als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent als verpleegkundige, als schoonheidsspecialist, als sporttrainer, als coach, als therapeut of als praktijkondersteuner bij een huisarts.

Wil je als zelfstandig Hormoon Consulent aan de slag, dan zijn de 3 video’s die je aantreft in deze opleiding over het opzetten van een eigen praktijk een belangrijke informatiebron voor je.

Wat maakt deze opleiding extra interessant? Je leert veel over hormonen, over het voorkomen of verhelpen van hormoon-gerelateerde klachten, over hormonen in verschillende levensfases en over een gezonde leefstijl. En dus over gedrag van anderen én van jezelf. Vaak horen we dan ook dat mensen die de opleiding zijn gaan volgen dit ervaren als ‘een cadeau voor zichzelf’!

Inhoud online opleiding Hormoon Consulent

De opleiding Hormoon Consulent kent de volgende modules:

 • Module 1: welkom!
 • Module 2: hormonen
 • Module 3: het hormoonstelsel
 • Module 4: factoren die de hormoonbalans verstoren
 • Module 5: de levensfasen: Fase 1 voor de geboorte
 • Module 6: de levensfasen: Fase 2 eerste levensjaren (0 – 10 jaar)
 • Module 7: de levensfasen: Fase 3 puberteit (11 – 18 jaar)
 • Module 8: de levensfasen: Fase 4 vruchtbare periode na de puberteit (18 – 40 jaar)
 • Module 9: de levensfasen: Fase 5 overgangsfase vrouw (40- 60 jaar)
 • Module 10: de levensfasen: Fase 5 overgangsfase man (40 – 60 jaar), andropauze
 • Module 11: de levensfasen: Fase 6 post-vruchtbare periode (60 jaar en ouder)
 • Module 12: checklist hormoonbalans
 • Module 13: voorbeelden uit de praktijk.

De online opleiding kent een duidelijke structuur en werkwijze: je leest allereerst het schriftelijke lesmateriaal. Daarna bekijk je de ondersteunende lesvideo’s en leert op deze manier de theorie en de achtergronden die je direct kan toepassen in de praktijk. Bij jou thuis, op het werk of in jouw praktijk. In deze opleiding maak je een aantal keer een opdracht ter afronding van een module, maak je 3x een multiple choice elektronische toets over de lesstof en maak je een eindopdracht.

Naast nieuwe ervaringen komen er vast ook vragen boven. Deze kan je tijdens de opleiding in de digitale leeromgeving stellen aan de docent. En vervolgens ga je verder met het leren en in praktijk brengen, net zolang tot je het gevoel hebt dat je de kennis echt kunt toepassen. De studiebegeleiding is drie jaar lang voor jou beschikbaar.

Vragen over deze opleiding? Wij helpen je graag verder.

Gratis proefles

Accreditaties

Studiekosten

Zelfstandig

Kosten voor de online opleiding Hormoon Consulent zijn € 399,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • inschrijfkosten
 • Certificaat van de Holistische Academie.

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Je kunt de studiekosten in 1x betalen of zonder extra kosten in 3 termijnen.

Met studiebegeleiding

Kosten voor de online opleiding Hormoon Consulent zijn € 499,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • 3 jaar begeleiding van een docent
 • examenkosten
 • inschrijfkosten
 • Geaccrediteerd diploma Holistische Academie.

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Je kunt de studiekosten in 1x betalen of zonder extra kosten in 3 termijnen.

“Ik vond het een super leuke cursus! Wat interessant, deze kennis over hormonen. Jarenlang liep ik zelf rond met klachten rondom mijn cyclus. Nu snap ik beter wat ik er aan kan doen om de klachten te verminderen.”

Claire

“Ik vond het een super leuke cursus! Wat interessant, deze kennis over hormonen. Jarenlang liep ik zelf rond met klachten rondom mijn cyclus. Nu snap ik beter wat ik er aan kan doen om de klachten te verminderen.”

Claire

Bekijk ons aanbod