Schrijf je deze maand in voor een opleiding 'met studiebegeleiding' en ontvang 24% korting op de studiekosten! Gebruik kortingscode 'IEDEREEN24%KORTING' in de winkelwagen.

SlaapExpert

SlaapExpert

Start deze opleiding vanaf:

399,00

Slaap is een randvoorwaarde voor een creatief, energiek en gezond leven. En toch lijdt bijna de helft van ons aan een chronisch slaaptekort. Hoe komt dat? En wat zijn daarvan de gevolgen? Wat is eigenlijk ‘voldoende en goed slapen’ en wat kan je er aan doen om dat te bereiken? In de online opleiding SlaapExpert krijg je antwoord op bovenstaande vragen.

Voor iedereen die interesse heeft in dit fascinerende onderwerp en voor alle leefstijl- en gezondheidsprofessionals die hun cliënten willen adviseren en ondersteunen bij slaap-gerelateerde klachten.

Start deze opleiding vanaf:

399,00

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week bij een studieduur van 3 maanden en is als volgt opgebouwd:

 • lezen lesmateriaal
 • bekijken lesvideo’s
 • uitgebreid toepassen van de opgedane kennis en inzetten van de technieken en instrumenten die je krijgt aangereikt binnen je gezin, met familieleden, vrienden, bekenden, op het werk, etc.
 • maken van 2 elektronische tussentijdse kennistoetsen.

De studiebelasting bedraagt 4 ECTS.

Opleidingsniveau

De online opleiding SlaapExpert is een opleiding op HBO niveau. Om de opleiding goed te kunnen volgen betekent dit dat deelnemers aan deze opleiding een vooropleiding op minimaal MBO-3 niveau hebben afgerond.

Specifieke voorkennis op een bepaald gebied is niet noodzakelijk.

Over de opleiding SlaapExpert

De mens is het enige wezen op aarde dat zichzelf bewust en onbewust slaaptekort toedient.
Als je er bij stilstaat is dit best bizar, vind je niet?
De natuur voorziet ons van een mogelijkheid om fysiek en mentaal te helen, om ervaringen te verwerken en om er voor te zorgen dat we de volgende dag weer klaar zijn om de uitdagingen van de nieuwe dag het hoofd te kunnen bieden. En wat doen wij? We slapen te weinig, waardoor dit herstel, dit vermogen om 100% te kunnen functioneren, niet optimaal werkt. Hierdoor raken we vermoeid en zijn we vatbaarder voor een breed scala aan ziektes (van verkoudheid tot kanker), voor overbelasting (1,2 miljoen Nederlanders hebben burnout verschijnselen) en als we dit te lang doen voor auto-immuunziekten en chronische aandoeningen.
Wat de nodige maatschappelijke kosten met zich meebrengt: in een onderzoek uit 2019 worden deze kosten in Nederland alleen al geraamd op € 12,4 miljard per jaar.

Voor goed kunnen functioneren overdag, is voldoende en goed slapen een harde randvoorwaarde. Voldoende slaap leidt daarnaast tot meer creativiteit, meer positiviteit en meer energie gedurende de dag. En wie wil dat nu niet?

Voor iedereen die ‘het geheim van goed slapen’ wil leren kennen, is de online opleiding ‘SlaapExpert’ bedoeld. Boordevol wetenschappelijke kennis over waarom slaap zo belangrijk is, hoe slaap werkt, wat er gebeurt als je niet voldoende goed slaapt en wat je kunt doen om je dagelijkse slaap te verbeteren. Opgesteld door een neurofysioloog en die hierover succesvolle workshops en trainingen in het bedrijfsleven verzorgt.

Hoe gebruik je deze opleiding in de praktijk?

Alles wat je leert en ervaart in de online opleiding SlaapExpert kan je direct toepassen op jezelf, binnen jouw eigen familie en gezin en, als je als professional werkzaam bent, ook binnen jouw huidige werk. Want voldoende en goed slapen speelt een centrale rol in ons leven en in ons welbevinden. Het speelt dus altijd en overal. Deze opleiding draagt er aan bij dat wij ons daar bewuster van zijn. Daarnaast biedt het inzichten in wat nu eigenlijk ‘voldoende en goed’ slapen betekent, en op welke manieren je slaap kunt verbeteren. Waar uiteindelijk iedereen baat bij heeft!

Je kunt deze opleiding ook gebruiken als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld als je werkzaam bent als verpleegkundige, als schoonheidsspecialist, als sporttrainer, als coach, als therapeut of als praktijkondersteuner bij een huisarts.

Wil je als zelfstandig SlaapExpert aan de slag, dan zijn de 3 video’s die je aantreft in de digitale leeromgeving over het opzetten van een eigen praktijk, een belangrijke informatiebron voor je.

Wat maakt deze opleiding extra interessant? Je leert veel over slaap, het belang van voldoende en goed slapen, de effecten van slaaptekort én de belangrijkste tips om beter te kunnen slapen. Vaak horen we dan ook dat mensen die de opleiding zijn gaan volgen dit ervaren als ‘een cadeau voor zichzelf’!

Inhoud online opleiding SlaapExpert

De opleiding SlaapExpert kent de volgende modules:

 • Module 1: welkom!
 • Module 2: meten van slaap
 • Module 3: wereldwijd slaapprobleem
 • Module 4: waarom is slaap belangrijk?
 • Module 5: wat is slaap? deel 1
 • Module 6: wat is slaap? deel 2
 • Module 7: slaaptekort
 • Module 8: wat houdt ons wakker?
 • Module 9: wordt een SlaapExpert!

De online opleiding kent een duidelijke structuur en werkwijze: je leest allereerst het schriftelijke lesmateriaal. Daarna bekijk je de ondersteunende lesvideo’s en leer je op deze manier de theorie en de achtergronden die je direct kunt toepassen in de praktijk. Bij jou thuis, op het werk of in jouw praktijk. In deze opleiding maak je 2x een multiple choice elektronische toets over de lesstof.

Naast nieuwe ervaringen komen er vast ook vragen boven. Deze kan je tijdens de opleiding in de digitale leeromgeving stellen aan de docent. En vervolgens ga je verder met het leren en in praktijk brengen, net zolang tot je het gevoel hebt dat je de kennis echt kunt toepassen. De studiebegeleiding is drie jaar lang voor jou beschikbaar!

Vragen over deze opleiding? Wij helpen je graag verder.

Gratis proefles

Accreditaties

Studiekosten

Met studiebegeleiding

Kosten voor de online opleiding SlaapExpert zijn € 399,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • 3 jaar begeleiding van een docent
 • examenkosten
 • inschrijfkosten
 • Geaccrediteerd diploma van de Holistische Academie

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

“Nu snap ik pas hoe het komt dat ik de laatste jaren steeds meer vermoeid ben en steeds minder energie ervaar. Het hoofdstuk over slaaphygiëne heeft mij geholpen om beter te slapen.”

Petra

“Nu snap ik pas hoe het komt dat ik de laatste jaren steeds meer vermoeid ben en steeds minder energie ervaar. Het hoofdstuk over slaaphygiëne heeft mij geholpen om beter te slapen.”

Petra

Bekijk ons aanbod