Schrijf je deze maand in voor een opleiding 'met studiebegeleiding' en ontvang 24% korting op de studiekosten! Gebruik kortingscode 'IEDEREEN24%KORTING' in de winkelwagen.

Holistisch Coachen Online

Holistisch Coachen Online

Een professionele en praktische online coachingsopleiding waarin je leert mensen te begeleiden naar meer innerlijk welbevinden en om meer regie over hun leven te krijgen.
Volop verdieping in coaching, stress preventie en ontspanning en in persoonlijke ontwikkeling voor jou zodat jij er écht klaar voor bent om mensen te begeleiden.

Deze opleiding is een bundeling van 4 opleidingen, te weten:

 • Basis Coachen
 • Verdiepend Coachen
 • Stress, Burn-out & Herstel
 • Liefdevol Leven.

Studiebelasting

Gemiddelde studiebelasting van de opleiding Holistisch Coachen is 6 uur per week:

 • 10 maanden gemiddelde studieduur
 • optioneel: 4 Praktijkdagen op locatie
 • elektronische tussentijdse toetsen die je in de online leeromgeving maakt.
 • Eindverslag schrijven over jouw ontwikkeling en bevindingen tijdens de opleiding.
 • Oefenen met gesprekken voeren met vrienden, collega’s etc.

Opleidingsniveau

Als student moet je het niveau van de opleiding kunnen volgen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er is daarom minimaal een MBO-3 niveau vooropleiding vereist.

Over de opleiding Holistisch Coachen Online

Wil je jezelf graag ontwikkelen tot een allround coach? Wil jij ook leren mensen op een professionele en effectieve manier te begeleiden? Naar meer innerlijk welbevinden, innerlijke rust en persoonlijke groei? Zowel particulieren als mensen in het bedrijfsleven en binnen organisaties? Volg dan de geaccrediteerde opleiding Holistisch Coachen Online!

Sinds de start van de Academie voor Holistisch Coachen in 2007 is de opleiding Holistisch Coachen succesvol en populair bij de inmiddels honderden afgestudeerde deelnemers. Niet verwonderlijk, als je je bedenkt dat alle ingrediënten voor het worden van een kwalitatief zeer goede coach in deze opleiding zijn terug te vinden.
De opleiding Holistisch Coachen kan je nu ook als online opleiding volgen. Je volgt de lessen zelfstandig in onze digitale leeromgeving, leest de lesstof, bekijkt de lesvideo’s en maakt de elektronische toetsen. En omdat coachen ook een echt ‘doe’ vak is, word je gestimuleerd om zoveel mogelijk te oefenen tijdens de opleiding met alle nieuw aangeleerde kennis en vaardigheden. Daarnaast kan je 4 Praktijkdagen op locatie volgen, waarbij je, onder begeleiding van ervaren coaches en docenten, je verder bekwaamt in dit prachtige vak.

De opleiding kent een gemiddelde studieduur van 10 maanden en je doorloopt de opleiding zelfstandig in de digitale leeromgeving: een hele fijne manier om te leren waar en wanneer jij dat wilt.
De opleiding Holistisch Coachen Online is een bundeling van de volgende vier opleidingen:

 • Basis Coachen
 • Verdiepend Coachen
 • Stress, Burn-out & Herstel
 • Persoonlijke Ontwikkeling: Liefdevol Leven.

Deze opleiding richt zich, naast jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, ook op jouw toekomstige praktijk als zelfstandig coach. In de digitale leeromgeving vind je 3 lesvideo’s waarin alle aspecten van het opzetten van je eigen praktijk en wat daarbij komt kijken, aan de orde komen.

In de coachingsopleiding Holistisch Coachen Online leer je op een heel concrete, professionele en effectieve manier mensen te begeleiden bij de problemen en vraagstukken waarmee ze rondlopen. Daarbij bekijken wij de mens als geheel: naar zijn/haar gedachten, gevoelens, het lichaam, de energie die hij/zij met zich meedraagt en de doelen die hij/zij voor zichzelf heeft gesteld in het leven. Hoe je dat leert? Door kennis tot je te nemen (lesmateriaal), door uit te proberen (oefenen), door feedback te ontvangen (optioneel: met begeleiding, 4 praktijkdagen) en door zelf te reflecteren. Een heel praktische insteek dus waardoor je met een gerust hart alles wat je leert en ervaart kunt toepassen in je werk of thuis, bij anderen en bij jezelf.

Welke kennis en vaardigheden doe je op in deze opleiding Holistisch Coachen Online?

Je leert een uitgebreid scala aan gespreksvaardigheden. Denk daarbij aan de manier waarop je vragen stelt, luistert naar de ander, samenvat en herhaalt, in verbinding bent én blijft gedurende een gesprek en ruimte geeft aan dat wat aandacht nodig heeft. Ook zijn we alert op lichaamshouding, lichaamstaal en stemgeluid. We herkennen weerstandsgedrag en weten hier op een respectvolle manier mee om te gaan.

In het coachingsvak wordt veelvuldig gebruik gemaakt van instrumenten om een gesprek vorm te geven, om informatie te verzamelen en om verdieping in een gesprek te bereiken. Met als ultiem doel: het vergroten van inzicht en bewustwording door de cliënt in zijn/haar gedrag. Acht van deze praktisch toepasbare instrumenten kom je in deze opleiding tegen.

Voor jouw toekomstige cliënten en gesprekspartners is het belangrijk dat jij rust en vertrouwen voelt én uitstraalt tijdens de gesprekken. Daarom kent de opleiding Holistisch Coachen Online ook modules over Stress, Burn-out & Herstel. In de 16 jaar van ons bestaan als Academie hebben we telkens weer mogen ervaren hoe transformerend deze lessen voor iedereen zijn. Hoe dat komt? Omdat je leert jouw stresslevel te verlagen waardoor je je rustiger voelt, je anders gedraagt en andere keuzes maakt. Stel je zelf eens de vraag: Wat betekent het voor mij als ik mij rustiger voel van binnen? Wat doe ik dan anders? En wat wordt er hierdoor mogelijk?

In de lessen Stress, Burn-out & Herstel leer je een ademhalingstechniek, 3 ontspantechnieken, word je bekend met de factoren die stress veroorzaken in ons leven en leer je de meest effectieve manieren waarop je hiermee kunt omgaan.

Coachen is een vak waarbij jij zelf het belangrijkste instrument bent bij het begeleiden van mensen. Om dit zorgvuldig, respectvol en professioneel te kunnen doen is het van belang dat jij jezelf ook goed kent. Dat je je bewust bent van wie je bent, wat je voelt en ervaart en waarom je je gedraagt zoals je dat doet. Daarom besteden we in de opleiding Holistisch Coachen Online ook aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. In het onderdeel Liefdevol Leven doorloop je belangrijke levensthema’s, waaronder Zelfvertrouwen Zelfwaardering en Zelfacceptatie. Aan de hand van praktische oefeningen ga je jezelf op deze thema’s verkennen en beter leren kennen. Zodat jouw bewustzijn vergoot, jouw zelfvertrouwen toeneemt en je jezelf meer accepteert zoals je bent.

Vragen over deze opleiding? Wij helpen je graag verder.

Accreditaties

Studiekosten

Zelfstandig

Kosten voor de online opleiding Holistisch Coachen Online zijn € 1.299,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • inschrijfkosten
 • Certificaat van de Holistische Academie.

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Je kunt de studiekosten in 1x betalen of zonder extra kosten in 3 termijnen.

Met studiebegeleiding

Kosten voor de online opleiding Holistisch Coachen Online zijn € 1.599,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • 3 jaar begeleiding van een docent
 • examenkosten
 • inschrijfkosten
 • Geaccrediteerd diploma.

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Je kunt de studiekosten in 1x betalen of zonder extra kosten in 3 termijnen.

Pluspakket

Kosten voor de online opleiding Holistisch Coachen Online zijn € 1.799,- (BTW vrijgesteld)

De studiekosten zijn inclusief:

 • 6 Jaar toegang tot de online opleiding
 • 3 jaar begeleiding van een docent
 • examenkosten
 • inschrijfkosten
 • Geaccrediteerd diploma.
 • 2 individuele begeleidingsessies van 45 minuten via Zoom voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling t.w.v. € 270,-
 • Schriftelijk lesmateriaal als audiobestand beschikbaar
 • 40% korting op een vervolg opleiding bij de Holistische Academie (niet van toepassing op een bundelopleiding) t.w.v. € 160,- tot € 280,-

In veel gevallen is het deelnemers gelukt de opleiding vergoed te krijgen door de werkgever.

Je kunt de studiekosten in 1x betalen of zonder extra kosten in 3 termijnen.

Maak hier je keuze

Ja, ik neem graag deel aan de Praktijkdagen!

Bekijk ons aanbod