Welkom en handleiding


Welkom bij de Online Holistische Academie en fijn dat je het programma Liefdevol Leven volgt!

In deze Handleiding leggen we je de werkwijze van dit online programma uit. Ook komen de verplichte onderdelen langs waaraan je moet voldoen om voor het Certificaat Liefdevol Leven in aanmerking te komen.

Werkwijze online programma Liefdevol Leven

Het programma Liefdevol Leven volg je online, via het internet. Daarbij maak je gebruik van onze digitale leeromgeving in onze Online Academie. Daarnaast heb je het Liefdevol Leven handboek en kaartspel nodig. Je kunt deze bestellen via de website: www.holistischcoachen.shop/handboek/ of www.holistischcoachen.shop/kaartspel/. Klik op de knop combideal en de set wordt zonder verzendkosten verstuurd.

Zoals je ziet is het programma opgedeeld in 9 modules. Elke module gaat over 1 thema en kent 12 lessen met allerlei opdrachten en oefeningen. Alleen de eerste module heeft andere opbouw, hier maak je kennis met alle Liefdevol Leven instrumenten.

De lessen bestaan uit schriftelijk lesmateriaal, werkboeken en audiobestanden. Alles met als doel om jou allerlei hulpmiddelen en inspiratie aan te bieden om te groeien in een liefdevoller leven met jezelf en met anderen.

Je start het programma met module 1, je leest alles door, je doet de Liefdevol Leven test en je vult de uitslag in Het Ontwikkelplan Liefdevol Leven in. De uitslag van de test geeft je meer duidelijkheid over met welk thema je het beste kunt starten. Er is namelijk niet een specifieke volgorde waarin je de modules moet volgen. Maar het kan ook zijn dat je heel sterk naar een bepaald thema toe wordt getrokken of dat er iets speelt in je leven waarbij een thema actueel is. Dan start je daarmee.

Wij raden aan om minimaal twee weken bezig te zijn met 1 thema. Zodat je ook tijd hebt om het effect van de oefeningen, vragen en opdrachten in je dagelijkse leven te integreren. Sommige mensen doen twee maanden over een thema. Dat kan dus ook. Bezig zijn met Liefdevol Leven vraagt vaak om vertraging dus gun jezelf hiervoor de tijd.

Bij de meeste oefeningen en opdrachten staat een indicatie van de hoeveelheid tijd dat je bezig bent met een opdracht of oefening. Als jij meer of minder tijd nodig hebt is dat natuurlijk helemaal prima. Bij een aantal opdrachten spreid je de uitvoering van de opdracht uit over één specifieke dag of week. Doe wat jij prettig vindt en nodig hebt. Bij de ademoefeningen en de visualisaties staat geen tijdsduur, gemiddeld mag je hier een kwartier voor reserveren.

Je komt in dit programma veel reflectievragen tegen. Deze vragen nodigen je uit om net even wat meer uit een oefening of opdracht te halen. Beantwoord de vragen in de daarvoor bestemde werkboeken. De werkboeken kun je downloaden en invullen op je eigen computer. Of je gebruikt een mooi schrift/notitieboek wat je speciaal voor deze opleiding hebt aangeschaft.


Examenonderdelen programma Liefdevol Leven

Opleidingsvariant zonder Certificaat

Als je kiest voor de opleidingsvariant zonder Certificaat is het niet nodig dat je opdrachten inlevert.


Opleidingsvariant met Certificaat

Als je kiest voor de opleidingsvariant met Certificaat ontvang je het Certificaat Liefdevol Leven van de Online Holistische Academie thuisgestuurd als je voldoet aan de volgende exameneisen:

  • Je levert aan het einde van het programma het door jou ingevulde Ontwikkelplan Liefdevol Leven in inclusief de resultaten van de 2 testmomenten.

  • Je levert van 4 thema’s de ingevulde werkboeken in. Dat kun je per keer doen als je een thema hebt afgerond of je stuurt alles in 1 x in. De reflecties worden in vertrouwen behandeld en alleen gelezen door Marie Anne Kamp.


Studiebegeleiding vanuit de Online Holistische Academie

Vanuit de Online Holistische Academie is Marie Anne Kamp jouw studiebegeleider. Je kunt haar via het portaal in de Online Academie vragen stellen over onderwerpen waar je tegenaan loopt tijdens het programma. Let er daarbij op dat:

  • Jouw vragen concreet van aard zijn. Bijvoorbeeld: “Het lukt me niet om mijn aandacht bij de ademoefening te houden, ik ben steeds afgeleid. Hoe kan ik hiermee omgaan?”

  • Vragen zoals “Hoe vind je dat ik het doe?” zijn niet concreet genoeg en krijgen dan ook doorgaans geen antwoord.

  • Je bij elke vraag aangeeft wat je zelf al hebt gedaan om het antwoord te vinden op jouw vraag.

  • Vragen die aan bovenstaande vereisten voldoen worden binnen één week beantwoord.


Wij wensen je veel plezier en inspiratie bij het volgen van deze opleiding!


Vriendelijke groet,

Team Online Holistische Academie<object class="wp-block-file__embed" data="https://online-ha.nl/wp-content/uploads/2023/09/Handleiding-Liefdevol-Leven.pdf" type="application/pdf" style="width:100%;height:600px" aria-label="<strong>Download hier de handleiding van Liefdevol LevenDownload hier de handleiding van Liefdevol LevenDownloaden