Les 2 Bewustzijn en frequentie

De eigenschap van energie is dat het trilling is en vibreert in allerlei frequenties. De frequentie waarop jouw bewustzijn trilt, trekt energie aan die op een vergelijkbare frequentie trilt. De bewustzijnsschaal van dr. David Hawkins geeft inzicht in de relatie tussen ons niveau van bewustzijn en de energetische frequentie.


We kunnen alleen bewust waarnemen wat met dezelfde of een lagere frequentie trilt dan wijzelf. Wat je in het veld van universele levensenergie stopt, met je gedachten, overtuigingen, emoties en gevoelens, krijg je terug (Wet van Aantrekkingskracht). Simpel gezegd: wat je aandacht geeft, groeit.

Het illustreert hoe we als mens met onze emoties, gevoelens en gedachten onze eigen werkelijkheid creëren. Het maakt ook duidelijk dat onze eigen mate van bewustzijn bepaalt wat we van onze cliënt kunnen waarnemen.

Ook geldt dat de issues en problemen die we ervaren, alleen kunnen oplossen door frequentieverhoging. Je kunt iets niet oplossen met hetzelfde bewustzijn als waar het mee gecreëerd is. En hier komt de toegevoegde waarde van de holistisch coach om de hoek kijken: Holistisch coachen = trilling verhogen.

  • Maakt de cliënt bewust van zichzelf: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

  • Begeleidt de cliënt naar ontspanning en laat die verbinden met de zijn-stand en nodigt uit om zonder oordeel liefdevol te zijn met wat is.

  • Begeleidt de cliënt naar meer zelfzorg en zelfliefde.

  • Begeleidt de cliënt bij het helen van blokkades.


Door deze begeleiding kan de cliënt weer (beter) met zijn hart verbinden en ontstaat er balans tussen hoofd en hart waardoor  zijn unieke levensenergie beter kan doorstromen.