Les 1 Welkom bij de proefles van de opleiding Holistisch Coachen Online!

In deze proefles tref je een aantal onderdelen uit de opleiding Holistisch Coachen Online aan. Om je een indruk te geven en je te laten ervaren hoe inspirerend het is om deze opleiding te volgen. In de volgende les vind je een opsomming van alle modules van de opleiding terug. Elke module bestaat weer uit lessen. Totaal zijn er ongeveer 200 lessen.

Holistisch Coachen is een professionele coaching benadering waarbij we de ‘mens als geheel’ in ogenschouw nemen. Om samen met de coachee de achtergronden van iemands gedrag beter te kunnen duiden, zodat de coachee keuzes kan maken over wat hij/zij in de toekomst wil gaan doen om de kwaliteit van leven te vergroten.

Als coach begeleid je mensen op deze tocht naar meer innerlijk welbevinden. Om die begeleiding op een zorgvuldige, respectvolle, veilige en professionele manier te laten plaatsvinden, volg je de opleiding Holistisch Coachen Online

In de opleiding krijg je een rijk gevulde ‘tool box’ aangereikt vol met kennis, vaardigheden, tests en technieken die je op elk gewenst moment tijdens het coachen kunt inzetten.

Coachen is in essentie ‘een goed gesprek voeren’ met iemand. Je leert daarom een uitgebreid scala aan gespreksvaardigheden. Denk daarbij aan de manier waarop je vragen stelt, luistert naar de ander, samenvat en herhaalt, in verbinding bent én blijft gedurende een gesprek en ruimte geeft aan dat wat aandacht nodig heeft. Ook ben je alert op lichaamshouding, lichaamstaal en stemgeluid. Je herkent weerstandsgedrag en weet hier op een respectvolle manier mee om te gaan. Daarnaast leer je 8 coaching technieken die je helpen om bij de coachee het inzicht en bewustwording te vergroten in zijn/haar gedrag.

Stress heeft een grote invloed op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Het is daarom van belang om te begrijpen wat stress is, welke rol het speelt in ons leven en, als er sprake is van overspannenheid of dreigende burn-out, hoe je dit kan voorkomen. Heel fijn ter versterking van jouw eigen innerlijke rust. Maar zeker ook om in te zetten bij en voor jouw coachees! In deze opleiding vind je 4 ademhalingstechnieken, 3 ontspantechnieken en alle benodigde kennis om mensen te begeleiden bij het verlagen van stresslevel.

De opleiding Holistisch Coachen Online kan je zien als één grote persoonlijke ontwikkelreis. Waarin je jezelf stap voor stap en spelenderwijs beter leert kennen. Waarin je meer in contact komt met je gevoel. Waarin je steviger in je schoenen staat, waardoor je vanuit rust en compassie mensen kunt begeleiden. Het doorlopen van vier levensthema’s uit het programma Liefdevol Leven, ondersteunen je op deze reis. Dit zijn: Verbinding, Zelfvertrouwen, Zelfwaardering en Zelfacceptatie. Aan de hand van 32 praktische oefeningen ga je jezelf op deze thema’s verkennen en beter leren kennen. En leer je om in mildheid met jezelf om te gaan. Zodat je dat ook naar anderen kunt zijn.